Πρόσωπα

Ανδρέας Μπούκουρας
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Ο Μπούκουρας Ανδρέας γεννήθηκε στις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας. Το 1973 εισέρχεται στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και με την αποφοίτηση του ιδρύει δικό του Αρχιτεκτονικό Γραφείο με έδρα την Κόρινθο και δραστηριοποίηση στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής Κορινθίας και της Νεμέας. Για τρεις δεκαετίες εκπονεί μεγάλο αριθμό μελετών ιδιωτικών έργων των οποίων επιβλέπει και τις εργασίες κατασκευής, ενώ από τη δεκαετία του 2000 υποδέχεται την επόμενη γενιά μηχανικών της οικογένειας, με την οποία συγκροτεί το ανανεωμένο γραφείο.
Ευστάθιος Μπούκουρας
Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πολεοδόμος
Ο Μπούκουρας Ευστάθιος, γεννημένος το 1986, είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Δ.Π.Θ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Πολεοδομίας- Χωροταξίας του ΕΜΠ (πρόγραμμα «Αρχιτεκτονική-Σχεδιασμός Χώρου») και υποψήφιος Διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ [2017]. Από το 2012, εισέρχεται ενεργά στο οικογενειακό Αρχιτεκτονικό γραφείο λαμβάνοντας μέρος παράλληλα σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και εκθέσεις, διδάσκοντας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο σε υποψήφιους Αρχιτεκτονικών σχολών και σε επίπεδο Foundation σε πρωτοετείς φοιτητές βρετανικών πανεπιστημίων σε συνεργασία με τo Global Arts Studio και παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τμήματα της έρευνάς του σε συνέδρια και τον ακαδημαϊκό τύπο. Έχει επιπλέον φοιτήσει ως υπότροφος Εράσμους [Μαδρίτη – ESAT ], έχει εργασθεί ως Ευρωπαίος εθελοντής [Μ. Βρετανία, EVS - Leeds] και έχει λάβει μεταπτυχιακά πιστοποιητικά στην Οικονομική Γεωγραφία [Un. Bergen- Νορβηγία, Un. Umea - Σουηδία]. Μιλά Αγγλικά και Ισπανικά.
Μαρίνα Μπούκουρα
Μηχανικός Ανακαινίσεων - Αποκαταστάσεων
Η Μπούκουρα Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Εισήλθε στο Τμήμα Ανακαινίσεων και Αποκαταστάσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών από όπου και έλαβε το πτυχίο της. Από την πτυχιακή της εργασία εστίασε τον ενδιαφέρον της στην περιοχή της Κορίνθου, μελετώντας τρόπους ανάδειξης και αποκατάστασης τοπικών μνημείων όπως του Αρχαίου Λιμένος Λεχαίου. Με την επιστροφή της στην Κόρινθο, εντάσσεται στο γραφείο και εκπονεί μελέτες Ανακαινίσεων στην Κόρινθο , την παραλιακή και την ορεινή Κορινθία, ενώ παράλληλα συμμετάσχει ως εθελόντρια σε τοπικές ομάδες ενεργοποίησης για την προστασία κτιρίων ιστορικού ενδιαφέροντος. ΜΙλά Αγγλικά και Ισπανικά

 

Print Friendly, PDF & Email