Κατοικία στο Περιγιάλι Κορινθίας

Κατοικία στο Περιγιάλι Κορινθίας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στοιχεία Έργου

Μελέτη : 2016-2017

Κατασκευή : 2017-…

Επιφάνεια : 171 τμ

Η κατοικία , σχεδιάζεται για να καλύψει τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες μίας νέας οικογένειας. Τοποθετείται στις παρυφές του οικισμού Περιγιαλίου Κορινθίας, εν μέσω αμπελώνων και δενδροκαλλιεργειών, μεσόγεια της ακτογραμμής του Κορινθιακού κόλπου και του βράχου του Ακροκορίνθου.
Οι σχεδιαστικές αρχές παραμένουν σαφείς: απολύτως λειτουργικοί χώροι, καθαρές και λιτές γραμμές, πλαστικοί-κυβικοί όγκοι με ισχυρές ακμές, απουσία κάθε φλύαρου διάκοσμου και λοιπών στοιχείων εντυπωσιασμού, μικρές παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, διατήρηση των υφιστάμενων καλλιεργειών κατά το δυνατόν.
Η Κάτοψη διαχωρίζεται σε δύο ενότητες : τους χώρους διημέρευσης και τον ισόγειο χώρο των υπνοδωματίων, ανάμεσα στους οποίους παρεμβάλλονται η είσοδος και τα κλιμακοστάσια. Η διάταξη των χώρων ακολουθεί το βέλτιστο προσανατολισμό τόσο για τους εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, δημιουργώντας σκιερούς θερινούς και φωτεινούς χειμερινούς ισόγειους εξώστες.
Το καθιστικό αναπτύσσεται σε δύο στάθμες με περιμετρικά πατάρια-προβόλους που προσφέρουν χώρους εργασίας και φιλοξενίας, ενώ παρέχουν ταυτόχρονα πρόσβαση στο δώμα των υπνοδωματίων που λειτουργεί ως μία υπερυψωμένη στον όροφο ‘αυλή’ με απρόσκοπτη θέα προς τον Ακροκόρινθο. Η καπνοδόχος του τζακιού, ορίζεται εμφατικά ως το κεντρικότερο σημείο της οικίας και της οικογενειακής συνάθροισης, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Διατρέχει γραμμικά όλο το ύψος της πρόσοψης, διαφοροποιείται ως προς το υλικό από το υπόλοιπο κέλυφος και «κλειδώνει» μορφολογικά την ολίσθηση των όγκων εξισορροπώντας τη σύνθεση.

Print Friendly, PDF & Email